Актуелно

ЈАВЕН ПОВИК  бр.01/2020

за обезбедување на услуги

 

Здружението Надеж-Норе од М.Каменица во рамките на проектот  „Чекориме напред“, на ден 12.06.2020 распишува повик до сите заинтересирани физички и правни лица, за пројавување на интерес за обезбедување на следниве услуги:

  1. Експерт за финансиска транспарентност за реализација на 1 работилница со членовите на здружението Надеж-Норе од М.Каменица
  2. Експерт за интернет и социјални мрежи за реализација на 1 работилница со членовите на здружението Надеж-Норе од М.Каменица
  3. Експерт за организациска структура за реализација на 1 работилница со членовите на здружението Надеж-Норе од М.Каменица
  4. Давање на услуга –наем на просторија за почетна и завршна прес конференција за проектот„Чекориме напред “,
  5. Давање на услуга –наем на просторија за 3(три) работилници за проектот„Чекориме напред”
  6. Угостителски услуги –кетеринг за почетна и завршна прес конференција од проектот„Чекориме напред “,
  7. Угостителски услуги –кетеринг 3 (три) работилници од  проектот„Чекориме напред “.

 

Заинтересираните физички и правни лица потребната документација за учество на повикот бр. 01/2020 можат да ја подигнат во просториите на ЗГ Надеж-Норе од М.Каменица да се обратат преку е-маил: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите., или со контакт на следниве телефони: 071-267-379 и 071-256-016.  

 

12.06.2020 година                                                       Здружение  Надеж-Норе

                                                                                        Претседател

                                                                                    Марија Ситновска  

 

 

На ден 26.11.2019 година во Македонска Каменица, се одржа завршната прес конференција во рамките на проектот „И старите знаат и старите можат“.

На истата присуствуваа 25 лица, претставници од здруженијата на пензионери од Македонска Каменица и Виница, како и претставници на локалните самоуправи од ЕЛС М.Каменица и ЕЛС Виница.

На прес конференцијата присуствуваа повеќе новинари од локални, регионални и нацонални медиуми. На завршната прес конференција од проектниот тим, на јавниста и беа презентирани сите ативности поврзани со проектот како и постигнатите резултати од неговата реализација.

Инаку, Проектот „И старите знаат, и старите можат“ ќе се спроведува како грант во рамки на проектот "Медиуми за граѓаните – граѓаните за медиумите" чија што цел е Градење капацитети на граѓанските организации за зајакнување на медиумската писменост во земјите од Западен Балкан, кој што прект е финансиран од Европската унија, а во земјите од Западен Балкан, се спроведува од страна на:  Македонскиот институт за медиуми, Фондацијата за развој на медиуми и граѓанско општество Медиацентар Сараево, Албанскиот институт за медиуми, Црногорскиот институт за медиуми, Мрежата за професионализација на медиумите во Југоисточна Европа (СЕЕНПМ) и Новосадската школа за новинарство.

Финансиските средства обезбедени за реализација на овој грант беа во висина од 3980 евра

 

На ден 15.11.2019 година со почеток од 17.00 часот, во Виница, во рамките на проектот „И старите знаат и старите можат“ се одржа третата работилница со стари лица - членови на здружението на пензионери од Виница.

На истата од страна на експертот - Горан Ристевски, на присутните лица - пензионери од здружението на пензионери од Виница им беа презентирани техники за администрирање со креираната веб страна за нивното здружение.

 

 

На ден 14.11.2019 година со почеток од 17.00 часот, во Македонска Каменица, во рамките на проектот „И старите знаат и старите можат“ се одржа третата работилница со стари лица - членови на здружението на пензионери од Македонска Каменица.

На истата од страна на експертот - Горан Ристевски, на присутните лица - пензионери од здружението на пензионери од Македонска Каменица им беа презентирани техники за администрирање со креираната веб страна за нивното здружение.

.

 

 

На ден 27.10.2019 година со почеток од 17.00 часот, во Виница, во рамките на проектот „И старите знаат и старите можат“ се одржа втората работилница со стари лица - членови на здружението на пензионери од Виница.

На истата од страна на експертот - Валери Спасевски, на присутните лица - пензионери од здружението на пензионери од Виница им беа презентирани техники за креирање на новинасрки текстови и статии.

На ден 24.10.2019 година со почеток од 17.00 часот, во Македонска Каменица, во рамките на проектот „И старите знаат и старите можат“ се одржа втората работилница со стари лица - членови на здружението на пензионери од Македонска Каменица.

На истата од страна на експертот - Валери Спасевски, на присутните лица - пензионери од здружението на пензионери од Македонска Каменица им беа презентирани техники за креирање на новинасрки текстови и статии.

 

На ден 04.09.2019 година со почеток од 17.00 часот, во Македонска Каменица, во рамките на проектот „И старите знаат и старите можат“ се одржа првата работилница со стари лица - членови на здружението на пензионери од Македонска Каменица.

На истата од страна на експертот - Зоран Биковски, на присутните лица - пензионери од здружението на пензионери од Македонска Каменица им беа презентирани техники за препознавање на лажни вести и форми на медиумска манипулација.

 

 

На ден 23.08.2019 година со почеток од 17.00 часот, во Виница, во УО Галија, во рамките на проектот „И старите знаат и старите можат“ се одржа првата работилница со стари лица - членови на здружението на пензионери од Виница.

На истата од страна на експертот - Зоран Биковски, на присутните лица - пензионери од здружението на пензионери од виница им беа презентирани техники за препознавање на лажни вести и форми на медиумска манипулација.

 

На ден 16.07.2019 година во Виница, се одржа завршната почетната прес конференција во рамките на проектот „И старите знаат и старите можат“.

На истата присуствуваа 25 лица, претставници од здруженијата на пензионери од Македонска Каменица и Виница, како и претставници на локалните самоуправи од ЕЛС М.Каменица и ЕЛС Виница.

На прес конференцијата присуствуваа повеќе новинари од локални, регионални и нацонални медиуми. На почетната прес конференција од проектниот тим, на јавниста и беа презентирани сите ативности поврзани со проектот, и начинит на кои што истиот ќе се реализира.

Инаку, Проектот „И старите знаат, и старите можат“ ќе се спроведува како грант во рамки на проектот "Медиуми за граѓаните – граѓаните за медиумите" чија што цел е Градење капацитети на граѓанските организации за зајакнување на медиумската писменост во земјите од Западен Балкан, кој што прект е финансиран од Европската унија, а во земјите од Западен Балкан, се спроведува од страна на:  Македонскиот институт за медиуми, Фондацијата за развој на медиуми и граѓанско општество Медиацентар Сараево, Албанскиот институт за медиуми, Црногорскиот институт за медиуми, Мрежата за професионализација на медиумите во Југоисточна Европа (СЕЕНПМ) и Новосадската школа за новинарство.

Финансиските средства обезбедени за реализација на овој грант беа во висина од 3980 евра

На ден 15.03.2019 година во Македонска Каменица,  во ресторантот „Шизик“ се одржа завршната прес конференција во рамките на проектот „Силни месни заедници за силна локална демократија“.

На истата присуствуваа 25 лица, претставници од месните заедници селата кои што беа опхатени во проектот, како и претставници на локалните самоуправи од ЕЛС М.Каменица и ЕЛС Виница.

На прес конференцијата присуствуваа повеќе новинари од локални, регионални и нацонални медиуми. На завршната прес конференција од проектниот тим, на јавниста и беа презентирани сите ативности поврзани со проектот, како и постигнатите резултати и ефектио од истиот.

Исто така на завршната прес конференција извршено е и промоција на „Прирачник“ за функционирање на месните заедници, во кој што прирачник се содржани презентираните теоретски материјали поврзани со начинот на работа и организација на месните заедници, а кои што како такви беа презентирани за време на работилниците во рамките на проектот.

ДОНАТОРИ 

НИЕ НА ФЕЈСБУК

JSN Air 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework