Во периодот од 8 - 16 јули 2018 членови на Природна Перспектива зедоа активно учество на проектот „Самоодржливо Живеење“ кој што се одржа во Згорнја Корена, Марибор, Словенија.

На оваа размена нашите членови се запознаа со техники на градење со природни материјали како (земја, песок, слама итн) а исто така учествуваа на работилници за креирање на пермакултурни дизајни за градина.

На овој проект учество зедоа 30 млади лица на возраст од 18 до 30 години, при што покрај членовите на Природна Перспектива од Република Македонија учествуваа и здруженија од Словенија, Шпанија, Австрија, Бугарија и Велика Британија.

ДОНАТОРИ 

НИЕ НА ФЕЈСБУК

JSN Air 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework