Во селото Стар Истевник на гости кај младите од Природна перспектива, репортерката Изабел А. Буржу се сретна со Европските волонтери од Зелениот собир (Green summit). Воодушевена од идејата и атмосверата која што се создаде за време на дводневното гостување на волонтерите, Изабел реши да направи кратко видео за да ја сподели со светот иницијативата на Природна перспектива и проектот “Зелен собир“ на здружението Зелен од Р. Бугарија. 

Иницијаторите на Природна перспектива Борче Димитровски и Симона Николова беа четириесет и првите номинирани за наградата “Соларна ламба“ која ја изработуваат деца со хендикеп, врачена од Изабел. 

Видеото кое беше направено беше објавено и на самата фејсбук страна на European Youth. Погледнете за што станува збор на следното видео тука.

 

ДОНАТОРИ 

НИЕ НА ФЕЈСБУК

JSN Air 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework