На ден 08.11.2018 година , со почеток во 12.00 часот , во просториите на ЗГ“ ИНИ“ Виница одржана е почетна прес- конференција за проектот:
- Силни месни заедници, за силна локална демократија
Проектот е имплементиран во рамки на проектот „Силни граѓански организации за позитивни социјални промени “ спроведен од Фондација за развој на локалната заедница, Институт за развој на заедницата и Центар за одржлив развој Алка ,финансиски подржан од Европската Унија, а се реализира од ЗГ Надеж –НОРЕ од Македонска Каменица во партнерство со ЗГ ИНИ Виница. Проектот ќе се реализира на подрачјето на ЕЛС М.Каменица и ЕЛС Виница.

Во периодот од 21.09. до 23.09.2018 година претставник од здружението „Надеж - Норе“, учетвуваше на обука на тема: „Транспарентност, отчетност и интегритет на институциите во јавните набавки“.

Обуката се одржа во хотелот „Метропол“ во Охрид.

Обуката беше во организација на: „Центарот за цивилни комуникации“ од Скопје и Фондацијата „Фокус“ од Велес, а истате беше спроведена во рамките на проект финансиран од ЕУ.

На ден 14.03.2018 година, претставници на здружението „Надеж - Норе“, присуствеваа на форум за интензивирање на сирабитката со Република Бугарија, и пронаоѓање на партнери за заедничко аплицирање на повикот за прекугранична соработка.

Форумот се одржа во ресторантот „Либеро“ во Делчево.

Истиот беше организиран од страна на ЕУ - Интераг Ипа програма за прекугранична соработка.

На ден 22.12.2017 година, на пригодна свеченост одржана во хотелот „Арка“ во Скопје, претставници на здружението „Надеж - Норе“, примија „Благодарница“ за успешно спроведениот проект „Јас сакам да се вратам“, кој што како таков беше спроведен преку донбиен ад-хок грант во рамките на програмата „Civica mobilitas“.

Благодарницата на претставниците на здружението им беше врачена лично од страна на амбасадорката на Швајцарија, нејзината екселенција Сибил Сутер Тејада.

Во периодот од 24.10. до 26.10.2017 година претставник на здруженето „Надеж - Норе“ од Македонска Каменица, учсетвуваше на третата средба за вмрежување на невладините организации во Република Македонија, одганизирана од страна на МЦМС, во рамките на програмата „Civika mobilitas".

Средбата за вмрежување се одржа во хотелот „Метропол“ во Охрид.

 

Во периодот од 18.09. до 20.09.2018 година, претставници на зружението „Надеж - Норе“, присуствуваа на обука на тема: „Следење на принципите на јавната администрација во зачувување на вредностите на добро управување“.

Обуката се реализираше во хотелот „Аурора“ во Берово.

Обуката ја организираше Центарот за управување со промени - ЦУП - Скопје, со проект поддржан од ЕУ.

 

На ден 13.09.2017 година, претставници на здружението „Надеж - Норе“, присуствуваа на форум на невладини организации од Република Македонија и Република Бугарија на тема: „Начин и проблеми при аплицирањето на фондовите за прекугранична соработка“.

Форумот се одржа во хотел „Македонија“ во Делчево.

Истиот беше организиран од страна на НВО „КХАМ“ од Делчево, а под покровителство на УСАИД.

 

На ден 05.07.2017 година, претставник од здружението „Надеж - Норе“ учествуваше на форум со тема: „Предизвици, перспективи и потенцијали на миграциите“, организиран во рамките на програмата „Civica mobilitas“.

Форумот се одржа во „Чифте Амам“ во Скопје.

 

На ден 05.07.2017 година, претставник од здружението „Надеж - Норе“, учествуваше на работилницата на тема: „Заедно за акција: Потенцијалите од миграцијата за Македонија“.

Работилницата се одржа во „Чифте Амам“ во Скопје.

Истата беше организирана во рамките на програмата „Civica mobilitaѕ“.

ДОНАТОРИ 

НИЕ НА ФЕЈСБУК

JSN Air 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework